NIEUWS
  ANKERS & LIEREN

Verkoop Lieren/Ankers/Masten

We zijn een volwaardige producent en leverancier van diverse lieren:
- Draadankerlieren
- Koppellieren
- Spudpaallieren
- Verhaallieren
- Verkoop ankers & radarmasten

Aarzel niet om ons te contacteren.  We helpen u graag verder met de juiste keuze.
 

ONZE HISTORIEK VAN 1937 TOT 2023

Al meer dan 8 decennia lang klinkt de naam Tinnemans als een klok in de scheepvaartwereld. Onze Tinnemans-scheepswerf werd opgericht in 1937 door opa Pierre Tinnemans. In deze tijd was Maasbracht één van de belangrijkste havens aan het Julianakanaal.  Er was immers een directe verbinding met diverse andere belangrijke waterwegen zoals de Maas.  Maasbracht bruiste van levendigheid door alle binnenvaartschippers en hun gezinnen die hier aanmeerden. Tot die ene bewuste dag van 30 september 1944…


De haven van Maasbracht werd gebombardeerd door de Duitsers. Schepen werden één voor één van springstof voorzien en tot zinken gebracht. De Duitsers waren bang dat als ze de schepen niet vernietigden, de geallieerden de schepen zouden gebruiken. Het gevolg hiervan was desastreus: de haven van Maasbracht was een waar scheepskerkhof geworden en veel schippers en hun families raakten ontheemd. Naar schatting 240 schepen lagen in het water. Het was een hele klus om al deze schepen te bergen en te repareren. Het bedrijf stond dan ook voor een enorme uitdaging. Opa Pierre Tinnemans begon met het repareren van de houten luiken en stuurhutten. Om houten planken op te halen reed Opa Tinnemans heen en weer naar Antwerpen met een busje.

Midden jaren ’60 namen zijn zonen Jan en Pierre Tinnemans het bedrijf over. Het terrein aan de Industrieweg, waar het huidige kantoor en de scheepswerf Tinnemans nog steeds gevestigd is, werd uitgebaggerd en er kwam een bedrijventerrein. In de jaren ’70 en ’80 was het bedrijf (toen PH Tinnemans & Zn genaamd)  onder meer specialist in het leggen van houten vloeren op schepen. Hierdoor groeide het bedrijf uit tot de grootste leverancier van azobé buikdenning in Nederland! Later kwam onze focus steeds meer te liggen op staalwerk, onder meer voor de bouw van passagiersschepen.
Inmiddels is het bedrijf overgenomen door de kleinzonen Jan en Geert Tinnemans, neven van elkaar. Onder hun bestuur werd recent de naam Tinnemans Floating Solutions geïntroduceerd om duidelijk te maken dat het bedrijf een nieuwe weg is ingeslagen, met name de internationale weg van bijzondere gespecialiseerde projecten op en rond het water. Zoals bijvoorbeeld de ombouw van de binnenvaarttanker Sally naar het leer-en doe-schip Experimenta. Maar deze grote gespecialiseerde projecten zullen niet ten koste gaan van de dagdagelijkse scheepsreparatie werkzaamheden.  Dat was, is en blijft immers de basis van ons bedrijf.  Nog steeds is de klant bij ons koning en blijven diversiteit en flexibiliteit kernwaarden waar Tinnemans Scheepsbouw al meer dan 85 jaar bekend om staat.